Tientallen trekkers rijden bij Bathmen A1 op

Bron: RTVOost
Vele tientallen trekkers zijn vanmorgen de A1 bij Bathmen opgereden. De boeren zijn op weg naar de landelijke protestbijeenkomst in Stroe.

De boeren uit Overijssel en Gelderland zouden op weg naar Stroe anders dwars door Deventer en Apeldoorn moeten. Onverantwoord, zo vindt actiegroep Voll Gass. De route is wel vooraf besproken met Rijkswaterstaat die de stoet met auto’s begeleidt.

Maat vol

Volgens Martijn Vorkink, die namens de actiegroep voorop rijdt in een stoet van zeker tweehonderd trekkers, is de maat bij veel boeren vol. “Niemand heeft er zin meer in, niemand weet waar hij aan toe is. We zijn er helemaal klaar mee.”

De boeren hadden zich verzameld in een weiland vlakbij de oprit naar de A1. De vele trekkers, netjes in rij opgesteld, waren uitgerust met vlaggen en protestborden. “Laten we het niet vergeten, onze boeren zorgen iedere dag voor ons eten” en “Mark verrader” stond er onder meer op te lezen.

Niemand heeft er zin meer in, niemand weet waar hij aan toe is

Martijn Vorkink, actiegroep Voll Gass

Ook jonge boeren waren aanwezig. Een 25-jarige veehouder uit Haarle is de derde generatie boer op zijn land. Zijn boerderij staat op 1,2 kilometer van een natuurgebied. Het is hem onduidelijk welke gevolgen de stikstofcrisis voor hem heeft. En daarmee ook voor het hele dorp. “Dit raakt meer dan de boeren alleen. Dit raakt het hele platteland”, zegt hij.

Op de IJsselbrug in Deventer richting reden over de volle breedte trekkers richting Stroe. Het was een groep die vanuit Delden, Rijssen en Wierden is aangesloten bij Bathmen en daar met honderden trekkers de snelweg op gingen.

Vanuit Olst/Wijhe reed een groep door Deventer om vervolgens bij oprit Deventer aan te sluiten. Die groep werd begeleid door een motoragent.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Geen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort

Er rijden deze maandag geen treinen op het traject tussen Apeldoorn en ...