Terugblik Sallandse Wandelvierdaagse: “Louter positief”

De succesvolle 16e editie van de Sallandse Wandelvierdaagse ligt alweer een weekend achter de rug. Hopelijk geldt dat ook voor de blaren en de spierpijn… Naast de dappere wandelaars heeft voorzitter Jurgen Bruggeman, samen met alle andere vrijwilligers, hard gewerkt. Misschien wel een beetje té hard. Een verkoudheid was dan helaas ook niet te voorkomen…

”Te lange dagen gemaakt en jezelf iets verwaarloosd. Het is niet anders”, vertelt de voorzitter. ”Een beetje snotterig, een beetje hoesterig.” Gelukkig kan de organisatie terugkijken op een geslaagde editie: ”De deelnemers waren erg enthousiast. Er was bijvoorbeeld iemand die voor de 7e keer meeliep en toch weer nieuwe paden en routes tegenkwam.” Wandelaars konden dan ook over particulier grond lopen en ook het vermaak onderweg werd enorm gewaardeerd.

Een apart vignetje
Jurgen kijkt met een glimlach terug op de verhalen van deelnemers: ”Zo was er iemand die de 20 kilometer voor de 13e keer liep en 1.000 kilometer heeft volbracht. In wandelland schijnt dat je hiervoor een apart vignetje krijgt die je ergens op kunt plakken. Ook is leuk dat mensen er speciaal een dagje voor vrij nemen en de tijd nemen om een route te lopen, bij te praten, een biertje te drinken in de tent en daarna weer richting huis te gaan.”

Tekst gaat verder onder foto

sw4d
Wandelaars tijdens de Sallandse Wandelvierdaagse 2023
Foto gemaakt door: Martijn van Wieringen

Ook ruimte voor verbetering
Natuurlijk waren er ook opmerkingen. Jurgen vertelt dat sommige plekken wel erg slecht waren volgens de deelnemers: ”Er kwamen mensen tot hun enkels in de modder, maar dat krijg je nou eenmaal met regenachtig weer. Om dit te voorkomen, hebben we routes weleens omgegooid. Dit leverde dan weer reacties op dat de route weer erg saai was. Er is natuurlijk altijd iets, maar over het algemeen zijn de reacties positief.”

Veel deelnemers
Ook op de laatste dag, toen er veel regen was, hebben veel deelnemers meegedaan aan het wandelevenement: “Per dag hebben we 1800 deelnemers gehad. Dit is zo’n 200 meer dan vorig jaar. Vóór de corona was er een jaar waarin nog meer mensen meededen, zo’n 2000, maar het aantal van dit jaar is ook goed. Je moet er ook voor zorgen dat je over de unieke paden mag blijven gaan. Bij teveel deelnemers wordt de boel kapotgelopen en dat is ook weer niet de bedoeling.”

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...