Team gemeente Olst-Wijhe winnaar Deventer Scoort

Team Olst-Wijhe is de winnaar van Deventer Scoort 2018-2019. Het team, onder leiding van wethouder Herman Engberink, nam de kampioensschaal in ontvangst van schaatsster en olympisch kampioen Jorien ter Mors. Tijdens de slotbijeenkomst in de Scheg werd, na een inspirerend verhaal van Jorien, de inmiddels vierde editie van de competitie afgesloten.

Het team van Olst-Wijhe bestaat uit ambassadeur wethouder Herman Engberink, coach Michel Bruggeman van de gemeente Olst-Wijhe, Rinse van den Ende van UWV, coach Eva Floor Olde Hanhof en Corinne Lozeman van Gemeente Olst-Wijhe team Werk en coach Ingrid Dalhuisen van Deventer Werktalent werkzaam voor de werkgeversdienstverlening gemeente Olst – Wijhe.
Herman Engberink: “Ik ben trots op de mensen van het team Olst-Wijhe. Door hun inzet, samenwerking en door gebruik te maken van hun netwerken, hebben meer mensen met een afstand tot werk een betaalde baan gevonden. Door de coaching en begeleiding van de temaleden hebben zij nu een veel betere positie op de arbeidsmarkt. Daardoor kunnen zij nog beter meedoen in onze samenleving”

Deventer Scoort
Deventer Scoort is een ondernemerscompetitie, waarbij de deelnemende teams mensen met een afstand tot werk helpen hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Hierbij zetten de betrokken ondernemers (ambassadeurs) hun netwerk in de regio van Deventer in. De spelers (werkzoekenden) worden tijdens de competitie begeleid door de coaches. En dat gebeurde ook afgelopen jaar weer met succes!

Resultaten
Van bedrijfsbezoeken tot netwerkgesprekken en van workshops tot voorstelrondes; niet alleen team Olst-Wijhe, maar alle zes de teams hebben alles uit de kast gehaald om hun spelers te laten scoren op de arbeidsmarkt. Het resultaat van het afgelopen seizoen: 2 opleidingstrajecten, 74 reguliere werkplekken, 2 stageplaatsen, 4 vrijwilligersbanen en 9 werkervaringsplaatsen. Een licht daling ten opzichte van het seizoen ervoor, maar toch heel veel werkzoekenden en werkgevers die blij zijn met elkaar. Een prachtig resultaat, en hulde voor alle teams.

Jorien
Jorien ter Mors vertelde tijdens de slotbijeenkomst van Deventer Scoort haar persoonlijke verhaal over de ups en downs in haar schaatscarrière. Daarbij legde ze parallellen met Deventer Scoort als het gaat om de energie vasthouden tijdens de competitie, over de veerkracht door te gaan als het tegenzit, én hoe je, wanneer je gewonnen hebt, de moed behoudt om het succes te blijven evenaren.

Over Salland TV

x

Check Also

Sfeervolle Bohemian Ibiza  Markt in Wijhe

Vrijdag 19 juli was de Langstraat in Gastvrij Wijhe het decor van ...