Talent van eigen bodem laat van zich horen tijdens de Raalter Popronde

Je bent een startende band of al een tijdje leuk muziek aan het maken. Maar optreden kan niet altijd en overal. De Raalter Popronde is een unieke mogelijkheid om startende bands en acts letterlijk een podium te geven. Op vrijdagavond worden de gitaarsnaren gespannen en de drumstellen afgestofd voor optredens van lokaal talent op de locaties Robuuzt, Taveerne Tivoli en Neuf.

Over de deelnemers
Een van de deelnemende bands is Firestone, een band die al bekendheid geniet onder de inwoners van Raalte. Zanger Marcel van Geel heeft er zin in. “We zijn net weer opgestart met een nieuwe drummer en na in wat wisselende perioden te hebben opgetreden, willen we wel weer graag structureler het podium op. De bandleden kenner elkaar als klasgenoten van het voormalig Florens Radewijns College in Raalte en zijn elkaar later weer op het muzikale spoor gekomen. Het vijftal speelt wat steviger gitaarrock en zijn vrijdagavond te bewonderen bij Taveerne Tivoli.

Nienke Kinds, is de helft van een akoestisch duo. Samen met Merel speelt zij akoestische pop/countrymuziek. Maar ook in de band Fivetune laat ze van zich horen. “Ik vind het een mooie mix van muziekstijlen. Met Fivetune spelen we veel herkenbare nummers uit de jaren ’70, ’80 en ’90, dus er ziet voor iedereen wel wat meezingbaars tussen.” Nienke en Merel spelen vrijdagavond bij Bar Robuuzt en Fivetune treedt op vanaf het terras van Neuf.

Grande finale
De winnaar van de Raalter Popronde staat aanstaande zondag 22 oktober op het podium van De Plas in het centrum van Raalte 14.00 uur. Organisator Bas Bolink geeft aan dat hij tevreden is over de deelname “Een mooie variatie aan bands. De weersverwachting is ook goed dus we rekenen op veel muzikale belangstelling,” aldus Bas.

Vanavond heeft Benjamin Borgman een interview met Nienke in de uitzending van 1 met Benjamin.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...