Kwart IC-personeel Deventer Ziekenhuis vertrok tijdens coronapandemie

Een kwart van het personeel op de intensive care van het Deventer Ziekenhuis is de afgelopen twee jaar vertrokken. Zij gingen aan de slag bij een andere zorginstelling, maar er was ook een medewerker die ‘zorgmoe’ was en ontslag nam. Vanwege de coronapandemie lag de werkdruk voor IC-personeel de afgelopen twee jaar hoog.

Bij het Deventer Ziekenhuis vertrokken de afgelopen twee jaar elf medewerkers, een kwart van het totaal. “Dat is geen normaal personeelsverloop”, erkent John Geurink, afdelingsmanager van de IC. “Maar ze zijn niet allemaal weggegaan om de coronacrisis, er zijn ook carrière-switches geweest. Al is die overstap misschien wel iets versneld door de coronatijd.”

Geurink benadrukt dat voor de vertrokken IC-medewerkers wel weer nieuwe mensen zijn gevonden. “Het is natuurlijk dramatisch als er veel mensen weggaan, maar ondertussen hebben we ook alweer twaalf medewerkers aangenomen. Dus we zijn weer op volle sterkte.”

Nieuw personeel vinden

Het Deventer Ziekenhuis en ziekenhuis MST in Enschede gaven afgelopen zomer aan dat ze flinke moeite hadden om aan nieuwe verpleegkundigen voor de intensive care te komen. Die tekorten spelen al jaren, maar door corona en de druk op de zorg werd het probleem volgens de ziekenhuizen groter.

Om het vak aantrekkelijk te houden, heeft het Deventer Ziekenhuis de inspraak voor IC-verpleegkundigen vergroot. “Zij hebben een mandaat bij grote beslissingen, bijvoorbeeld als we de IC willen opschalen. Dat heeft gemaakt dat mensen voelen dat we samen besluiten nemen en daar voelen mensen zich nu heel erg goed bij”, zegt IC-hoofd Geurink.

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...