’t Natuurlijk Huus: Een lunch voor iedereen

We hadden bij ’t Natuurlijk Huus tijdens de Sallandse Wandelvierdaagse de kidsroute over ons terrein. Zo over het maïsland van de buren bij ons de achtertuin in en langs zonnepanelen en windmolen naar de soep in ons Leemhuus.

Van ’t Natuurlijk Huus

Dankzij Salland Zorgverzekeringen liep er ook een grote schare Zwolse kinderen mee. Anders dan we hier in Salland gewend zijn, waren velen van hen Moslim. “Als er varkensvlees in de soep zit, mogen we dat niet eten”, zeiden sommigen. Maar het was pompoensoep en brandnetelsoep. Uit eigen tuin.

Afgelopen week hadden we een groep vergaderaars in het Leemhuus. De een mocht geen lactose, een ander was koolhydraatarm en er waren ook wat vegetariërs bij. We konden ze allemaal tevreden stellen. We serveren altijd een veganistische lunch. Wie wat meer wil, kan dat aangeven, maar dat doet nooit iemand.

En we krijgen altijd (altijd!!!) super positieve reacties op de lunch. Ook wel van ‘ik heb hier allemaal dingen gegeten die ik nooit eet’, maar ook dan gevolgd door ‘wat heb ik lekker gegeten’.

Hoe veel makkelijker is het als veganistisch de basis wordt, ook bij werklunches en dergelijke, en dat je het er bij moet zeggen als je het anders wil? Er veranderen ten opzichte van nu twee dingen: je vraagt de vleeseter aan te geven dat hij vlees eet in plaats van de niet vleeseter te vragen aan te geven dat hij geen vlees eet. Maar wat je vooral verandert is dat eigenlijk geen enkele vleeseter zal zeggen dat hij er vlees bij wil hebben.

Het bericht ’t Natuurlijk Huus: Een lunch voor iedereen verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...