Sublieme Emma Oosterwegel verrast met olympisch brons op zevenkamp

Emma Oosterwegel heeft op de olympische zevenkamp voor een daverende verrassing gezorgd. De meerkampster uit Diepenveen veroverde in het atletiekstadion van Tokio olympisch brons na een uitstekende afsluitende 800 meter.

Op de slotafstand kwam ze als tweede over de meet en dat was voldoende om de Amerikaanse Kendell Williams van het erepodium te stoten. Landgenote Anouk Vetter behaalde knap het zilver in een Nederlands record van 6689 punten. Het puntentotaal van Oosterwegel kwam uit op 6590 punten, een dik persoonlijk record. Alleen de Belgische Nafissatou Thiam scoorde beter met 6791 punten. Zij prolongeerde haar olympische titel van Rio 2016.

Fraaie comeback

De 23-jarige Oosterwegel noteerde eerder vandaag bij het speerwerpen de tweede afstand met een persoonlijk record van 54,60 en klom daarmee naar de vierde plaats in de tussenstand. Daarvoor wist Oosterwegel bij het verspringen, het vijfde onderdeel, de top tien binnen te stomen. Ze begon de tweede dag als elfde in de stand, maar steeg na een goede sprong van 6,29 naar de achtste plaats.

Atletiekploeg

De Nederlandse atletiekploeg staat nu in Tokio op vier medailles. Eerder won Sifan Hassan goud op de 5000 meter en Femke Bol brons op de 400 meter horden.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Optredens van schrijvers tijdens Deventer Boekenmarkt op het Vogeleiland

Vogeleiland in teken van kinderboek Op zondag 4 augustus vindt de Deventer ...