Stiptheidsactie Circulus-Berkel in Deventer dinsdag 10 mei

Dinsdag 10 mei houden medewerkers van afvalinzamelingsbedrijf Circulus-Berkel een stiptheidsactie in Deventer. Dit betekent dat zij deze dag afvalcontainers alleen inzamelen als deze volgens de regels worden aangeboden. Birte Nelen, bestuurder Publiek Belang: ‘Afgelopen dinsdag wilden de medewerkers de burgers informeren over de stiptheidsactie. Hier stak de directie van Circulus-Berkel persoonlijk een stokje voor. Maar dat weerhoudt de medewerkers niet om actie te voeren voor hun cao.’

Flexibel heeft ook gevolgen voor de veiligheid
De medewerkers maken zich zorgen om het grote aantal collega’s dat op onzekere contracten bij hen werkt. ‘De flexibele schil moet kleiner worden. Er werken veel te veel uitzendkrachten. Dat leidt niet alleen tot onzekerheid over werk en inkomen voor hen, maar het heeft óók gevolgen voor de veiligheid op de werkvloer en in de wijken’, stellen de medewerkers.

Vierde actieweek
Al sinds maandag 18 april voeren werknemers van afval- en milieubedrijven, afvalverbranders, milieustraten en recyclingbedrijven acties in diverse regio’s. De acties variëren van stiptheidsacties bij inzamelingen van kliko’s en huisvuil tot werkonderbrekingen. De estafette van acties is inmiddels de vierde week ingegaan.

Gezond en veilig werken
De vakbondsleden willen naast een loonsverhoging van 3% per jaar ook afspraken maken over beperking van de flexibele schil, duurzame inzetbaarheid, reparatie van de WW en compensatie voor de pensioenverslechtering. Nelen: ‘De medewerkers willen op een gezonde en veilige manier hun werk kunnen doen. Dat komt niet alleen de kwaliteit van het werk ten goede, het draagt ook bij aan een schoner Deventer.’

Acties tot werkgevers met fatsoenlijk bod komen
Op woensdag 11 mei gaan vakbond FNV Publiek Belang en werkgeversorganisatie WENb opnieuw aan tafel om te onderhandelen over een cao. ‘Onder druk van de acties komt er weer een gesprek. Maar totdat de werkgevers met een fatsoenlijk bod komen dat recht doet aan de inzet van deze vakmensen, gaan de acties gewoon door’, waarschuwt Nelen. De cao Afval en Milieu geldt voor 7.000 werknemers.

Over Salland TV

4 Reacties

  1. Hello.This article was extremely motivating, particularly since I was searching for thoughts on this topic last Saturday.

  2. Fantastic blog! Do you have any suggestions for aspiring writers? I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m completely confused .. Any tips? Thanks a lot!

  3. I have recently started a site, the information you provide on this site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work. “Everyone is responsible and no one is to blame.” by Will Schutz.

  4. Sweet website , super style and design, really clean and utilise pleasant.

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...