Deventer krijgt een Technicampus.

Stedendriehoek krijgt een Technicampus

De Technicampus moet een techniekcentrum voor de Stedendriehoek gaan worden. Door opleidingen in metaal, installatie- en elektrotechniek bij elkaar te plaatsen, versterken zij elkaar en zijn efficiënter. Jongeren kunnen met deze opleiding makkelijker doorstromen en hebben meer kans op werk. Ook het bedrijfsleven profiteert van de kracht van deze nieuwe samenwerking. De campus wordt gefinancierd met geld van de gemeente Deventer, Apeldoorn en Zutphen en Overijssel en Gelderland.

In de Technicampus werken ROC Aventus, DeTechnO (groot-metaal), SMS/Opleidings Bedrijf Metaal (klein-metaal) en Installatiewerk Oost en Flevoland en het Platform Techniek Stedendriehoek samen aan de ontwikkeling van vakmanschap in technische opleidingen en de ontwikkeling van technologische innovaties in het mkb. Partners zijn Hogeschool Saxion en de Universiteit Twente.

Er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie, het gebouw voor de campus moet ongeveer 1600m2 groot zijn en vooral veel werkplaatsruimte bieden. Er wordt gestart met 40 leerlingen. De Technicampus moet als het op stoom is elk jaar 150 toppers laten uitstromen naar bedrijven. Het gaat om zogeheten BBL-opleidingen, beroepsopleidingen waarbij studenten vier dagen in de week in praktijk werken en één dag in de week lessen volgen in een schoolomgeving.

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...