Start Wandelconcerten Deventer 1250 op zondag 11 februari

Ter ere van Deventer 1250 organiseert Klassieke Muziek Deventer drie wandelconcerten op drie zondagmiddagen. Per middag klinkt er tussen 13:00 en 17:00 uur elk uur op vier verschillende locaties muziek uit twaalf eeuwen. Van Gregoriaans tot Gershwin en van kamermuziek tot experimentele muziek. Het publiek wandelt van locatie tot locatie onder de enthousiaste leiding van wethouder Jan Jaap Kolkman. Toegang is gratis, een vrije gift van harte welkom.

Het eerste Wandelconcert start om 13.00 uur in de Bergkerk met muziek van en door Deventer coryfeeën op muziekgebied. Werk van Deventer componisten Sweelinck en Reincken wordt op orgel uitgevoerd door Jan Kleinbussink, em. cantor-organist van de Grote of Lebuinuskerk en alom gerespecteerd oude muziekspecialist.

In het Penninckshuis start om 14.00 uur een kamermuziekconcert uitgevoerd door het Fasna Trio, drie jonge talenten uit Deventer en omstreken. Zij studeren nog aan diverse conservatoria, winnen prijzen op concoursen en treden met grote regelmaat op. Zij laten muziek horen van Beethoven, Viotti en Turina.

Om 15.00 uur is in de Broederenkerk het Scola Karolus Magnus uit Nijmegen te beluisteren met het programma van Willibrord tot Lebuinus. De Schola en dirigent Stan Hollaardt hebben zich de afgelopen jaren bezig gehouden met het opsporen, uitpluizen en opnieuw toonzetten van het officie -zeg maar de kloosterlijke gebedsdienst. De schola zingt een aantal antifonen, gezangen die na eeuwen opnieuw klinken in Deventer.

Het Wandelconcert wordt om 16.00 uur afgesloten met minimal music door Elfferich&Moll in de Deventer Schouwburg. Het repertoire van Elfferich & Moll bestaat uitsluitend uit composities van Jeroen Elfferich. Daarmee zijn ze een uniek piano duo te noemen. Alle stukken hebben een sterk ritmisch karakter en kunnen het beste omschreven worden als eigentijdse minimal music.
Aanmelden is niet noodzakelijk, maar let op vol=vol.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...