Stadspoortgarage Deventer vanaf 21 december weer open

Op vrijdag 21 december om 13 uur wordt de Stadspoortgarage officieel geopend door wethouder Frits Rorink. Vanaf die dag is de Stadspoortgarage weer in gebruik. De garage was de afgelopen 7 maanden gesloten in verband met renovatiewerkzaamheden.

Het bovendek van de garage is geheel vervangen, de entrees zijn vernieuwd en de brandveiligheid is verbeterd. Na de werkzaamheden heeft de garage een lichte en moderne uitstraling gekregen. Er is onder meer ledverlichting aangebracht. De totale investering bedraagt 1,5 miljoen euro.

Gratis parkeren
Vanaf vrijdagochtend 21 december 8 uur tot dinsdagochtend 1 januari 8 uur kunnen mensen gratis parkeren in de Stadspoortgarage. Vanaf de Stadspoortgarage kunnen mensen snel via de Nieuwstraat de stad in lopen.

Veilig en toegankelijk
De Stadspoortgarage verkeerde al enkele jaren in slechte staat. Het bovendek was niet bruikbaar vanwege betonrot en was deels afgesloten. Met het opknappen van de garage komt de gemeente tegemoet aan de wens van de buurt om de Stadspoortgarage veiliger te maken. Zo is er een hek gekomen bij de entree van de parkeergarage voor de begane grond. Tot nu toe was de begane grond van de parkeergarage open en gold als straatparkeren.

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...