Stadspenning voor Anjo de Bont

Anjo de Bont heeft de Deventer Stadspenning gekregen voor haar grote verdienste voor de evenementen en festivals van Deventer. Anjo stond aan de wieg van ontwikkelingen van spraakmakende evenementen en festivals en heeft daarmee bijgedragen aan de (inter)nationale faam van Deventer als evenementenstad.

Anjo was vooral initiator, creatieve geest en organisator van Deventer op Stelten. Dit evenement ontwikkelde zich van klassieke stelten-acts tot een modern en veelzijdig internationaal straattheaterfestival. Het meerdaags evenement trok elke festival dag tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Velen kwamen er meerdere dagen voor naar Deventer.

Plek op de cultuuragenda

Deventer op Stelten is voor de provincie Overijssel een beeldbepalend evenement en kreeg een vaste plek op de provinciale cultuuragenda. Naast subsidie van provincie en gemeente, kon het evenement rekenen op meerdere subsidiënten en daarmee een contante hoge kwaliteit aan acts en performances bieden.

Deventenaren doen mee

Daarbij werd de lokale gemeenschap niet uit het oog verloren: veel lokale partners en cultuurgezelschappen participeerden in Deventer op Stelten, van vrijwilligers tot performers. Met het Rode Kruis werd het mogelijk gemaakt dat ook ouderen en minder mobiele bezoekers konden genieten van onder andere dit evenement.

Nationale waardering

In 2014 riep de vakjury op het Nationaal Congres Evenementen in Nijmegen ‘Deventer Op Stelten’ uit tot Beste Publieksevenement 2014. In 2015 werd Deventer uitgeroepen tot Evenementenstad van het jaar voor steden tot 100.000 inwoners.

De penning is tijdens haar afscheid in kleine kring op zondag 29 augustus uitgereikt door burgemeester Ron König.

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...