Op het weblog www.leftyrigtwing.nl leest de redactie van Salland Net dat er een integriteitonderzoek is gedaan naar gemeenteraadslid Jos Pierey van de fractie van de PvdA.

Stadskantoor onderzoek wie wil?

Pierey is PvdA gemeenteraadslid in Deventer, en een fel tegenstander van het nieuwe stadskantoor met bibliotheek. Waar het nu om gaat is dat Pierey werkt voor de DHV groep.

Deze DHV Groep doet in advies- en ingenieursdiensten op het gebied van mobiliteit, bouw & industrie, ruimtelijke inrichting & milieu en water, en had de opdracht om voor de gemeente Deventer in opdracht van het college het onderzoek uit te voeren naar de juiste cijfers omtrent de bouw van het stadskantoor.

Het schijnt dat wethouder Gerrit Berkelder enkel juridische informatie heeft ingewonnen, of het een bezwaar is dat een gemeenteraadslid werkt voor een bureau dat het onderzoek uitvoert.

Daarmee wordt de stadskantoorsoap nogal onverkwikkelijk. Ze hadden toch ook de gemeenteraad zelf kunnen laten uitzoeken wie het best een “onafhankelijk” onderzoek kan doen naar het nieuwe stadskantoor.

Navraag van Salland Net bij Jos Pierey leerde ons dat het college inmiddels heeft besloten om de opdracht voor het onderzoek bij DHV in te trekken. Jos Pierey zou als het onderzoek bij DHV was doorgegaan, monddood zijn gemaakt en dat wilde hij natuurlijk niet. Op de vraag of het klopte van het integriteitonderzoek, gaf hij geen commentaar.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...