Copyright Fotografie Henk Boudewijns

Spookhuiswandeling door de Deventer binnenstad

Wichelroedeloper Johannes Zoet en historicus Girbe Buist organiseren op zondagmiddag 5 september een spannende stadswandeling langs spookhuizen en andere mysteries in de historische binnenstad van Deventer. Tevens leer je om te gaan met de wichelroede.

Spookhuizen

Deventer kent diverse spookhuizen en andere mysterieuze plekken. Berucht is het huis van de 1000 zielen aan de Sandrasteeg 8. In dit oudste stenen huis van Nederland, spookt het volgens de bewoners. Vooral tussen 1 en 2 uur ’s nachts hoor je het spook Buve kloppen. Een aantal bewoners hebben daarom voortijdig hun biezen gepakt. Andere spooklocaties zijn het pand van de Deventer putmoord aan de Brink en de Lebuïnuskerk.

Niet alleen bezoek je deze spookplekken, ook maak je kennis met verhalen over de beenderen van Geert Grote en Floris Radewijn, heilige bomen, oerplekken, leylijnen, afweersymbolen en de stadsengel van Deventer. Johannes Zoet en Girbe Buist laten je de mysterieuze en verborgen plekken van Deventer ontdekken en vertellen je de bijbehorende spannende achtergrondverhalen.

Wichelroede

Johannes Zoet leert je bovendien hoe je de wichelroede hanteert. En hoe je met de wichelroede energiebanen en krachtplekken opspoort. De wandeling wordt afgesloten met een chocolade-orakel. Niet alleen de kleding, die je draagt, ook het soort chocolade, dat je eet vertelt veel over je persoonlijkheid. Dat verkondigt de Nieuw Zeelandse psycholoog Murray Langham in zijn boek Chocolate Therapy. Zoet en Buist zullen aan het einde van de stadswandeling het chocolade-orakel met je doen.

Praktische zaken

De wichelroedewandeling duurt twee uur en start om 13.30 buiten voor het VVV aan de Brink. De kosten bedragen 18,00 euro (inclusief een set wichelroede en hand out over het chocoladeorakel) Je kunt je aanmelden via de website www.pelgrimspad.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met contact@pelgrimspad.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen blijft behouden!

Afgelopen januari werd door het bestuur van Peuterspeelzaal ’t Spölhuusken uit Diepenveen ...