Bij de besprekingen van de plannen met betrekking tot de nieuwe museum functie in de stad bleken er woensdagavond bij de behandeling in de Politieke Markt veel vragen en weinig concrete antwoorden over het lot van het Speelgoed en Blik museum.


Speelgoedmuseum moet vaste plek krijgen

Het is de bedoeling dat het Historische Museum uit de Waag gaat en de collectie wordt verspreid over wisselende tentoonstellingen in de stad. Het huidige Speelgoed en Blikmuseum gaat dan ook verdwijnen.

Vooral het populaire Deventer Speelgoed en Blik museum, 40.000 bezoekers per jaar speelt amper een rol. De presentatie van de plannen ging overigens veel te gehaast en was veel te vaag. Ook de vele insprekers die allemaal vijf minuten spreektijd hadden konden vanwege de tijdsdruk niet goed konden worden bevraagd door de raadsleden.  

Bram Emens van Deventer Belang had vragen over de invloed van burgers op de tentoonstellingen, die overigens niet optimaal konden worden beantwoord. Volgens Henk Groothuis van CDA is er voor het Speelgoedmuseum aparte huisvesting nodig en wordt het geld daarvoor anders ingezet.

Lars Wuijster van de VVD gaf aan dat er voor jongeren weinig in de plannen terug te vinden is. Ook daar hadden de kwartiermakers van de plannen niet iets over te melden. Maar voordat er een daadwerkelijk besluit over de plannen wordt genomen zijn we maanden verder. Het zal er om spannen of deze gemeenteraad het besluit over de nieuwe museale functie in Deventer nog kan gaan nemen. De volgende informatieve sessie over de museum functie in de stad is over twee weken, er was woensdag te weinig tijd beschikbaar om de zaak goed te kunnen behandelen.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...