Special Olympics in Wijhe, trotse sporters laten zien wat ze in huis hebben

De Sallandse Sportploeg organiseerde op zaterdag 1 juli de Regionale spelen van de Special Olympics in Wijhe. Er stonden 3 sporten op het programma; handbal, voetbal en zwemmen.

Het Olympische Vuur werd om 08:15 uur vanaf het centrum naar de sport locatie gebracht door de hardlopers van AV Salland, begeleid door medewerkers van politiecorps IJsselland. Een indrukwekkend moment dat kon rekenen op veel belangstelling uit het dorp.

Wijhe perfecte locatie
“Het is een eer voor ons om dit evenement hier te mogen organiseren”, vertelt voorzitter van de Sallandse Sportploeg Wendy Scholten trots. Naast haar inzet voor de Sallandse Sportploeg is ze in het dagelijks leven leerkracht speciaal onderwijs bij ‘De Zonnehof’ in Raalte. Ze is dan ook erg blij met ‘haar’ team.

Echte die hard sporters
Bij zwembad van De Welters staan de zwemmers te popelen om in het water te mogen. Dat ze zon zich nog niet heeft laten zien, lijkt niemand te deren: “Het is eerst even in het water koud, maar daarna voel ik het niet meer hoor,” vertelt een van de zwemmers van AV Salland. Vorige week hebben ze nog meegedaan aan de obstacle run in Zutphen dus het zijn bijzonder getrainde sporters te noemen. “Vandaag zwemmen ze ook voor het eerst in een buitenbad, dat vinden ze extra leuk”, laat de coach weten.

Helemaal blij is Teun (13), die meedoet en afgelopen week zijn zwemdiploma heeft gehaald. “Hij kijkt er de hele week al naar uit,” vertelt zijn coach. Hij wordt dan ook flink aangemoedigd en stapt dan moe maar voldaan uit het water. Snel de badjas aan om weer op te warmen.

Fanatiek
Het evenement wordt mogelijk gemaakt door sponsoren en vele vrijwillige begeleiders. Henny Cents uit Raalte is trainer van het G-team van SV Raalte, de voetbalploeg: “We hebben zo’n 30 leden, allemaal even fanatiek”, zo vertelt hij. Vorige jaar stormde het en ik had geadviseerd om in trainingspak te gaan voetballen maar niks hoor, ze moesten en zouden in tenue. Ze trainen iedere week en het is beregezellig. Iedereen doet mee, en welke beperking je ook hebt, er is voor iedereen een aandeel.” Het is duidelijk te zien dat ze er plezier in hebben en dat geldt voor alle sporters vandaag: “Meedoen is het voornaamste maar ze willen wel winnen hoor, dat fanatisme zit er gewoon in, ” aldus Henny.

Muzikale omlijsting
Naast de toernooien handbal, voetbal, volleybal en zwemmen door teams uit Wijhe, Raalte en Deventer was er ook en toernooi badminton door AV Salland en werd het evenement muzikaal omlijst door ‘De Droadnoagels’.

De hele middag is er voor vele teams fijn gesport en werden ze aangemoedigd door begeleiders, familie en bezoekers. De prestaties werden beloond met een mooie medaille voor iedere deelnemer.

Foto: Sonja Veneman

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...