Na 5 jaar demoraces nu een blijvende herinnering aan Luttenbergring

Op zaterdag 1 juli vond voor de 5e keer de Classic Race Demonstratie Luttenbergring plaats op het stratencircuit de Luttenberging. Met ruim 325 motoren van zowel liefhebbers als oud-prof’s uit Nederland, Engeland, Duitsland, België en Finland was ook dit jaar de animo onder deelnemers overweldigend te noemen.

Dat komt vooral omdat er nog steeds gebruikt gemaakt wordt van het originele stratencircuit de Luttenbergring, dat sinds 1970 in principe onveranderd is gebleven. Gewijde grond, zogezegd. “Als het TT-Circuit in Assen “the Cathedral of Speed” genoemd mag worden, dan mogen wij toch wel stellen dat ‘onze’ Monumentenbochten, gelegen aan de Blikweg in Luttenberg, de mooiste bochten van Nederland zijn”, aldus het bestuur. Dat het originele stratentraject nog steeds in gebruik is, is haast uniek binnen Nederland en Europa.

Gedenkteken
Om aandacht te geven aan ruim 50 jaar motorsporthistorie, heeft de organisatie een gedenkteken ontworpen in de vorm van een klein standbeeld. Deze wordt geplaatst aan 1 van de 2 permanente chicanes aan de Buurtschapsweg. “Zonder er al te zwaar over te doen vonden wij het wel tijd om daar iets moois te plaatsen, zodat de vele fietsers en wandelaars die hier voorbijkomen kunnen zien wat er hier aan historie ligt. Bij een plek waaraan zoveel mensen in binnen- en buitenland dierbare herinneringen hebben leek ons dat wel een mooi idee.” aldus Stichting Behoud Luttenbergring.

Het standbeeld werd op vrijdagavond 30 juni om 20:00, voorafgaand aan de demonstratie op zaterdag, onthuld door Theo Bult uit Lonneker, winnaar eerste 350CC/500CC race in 1970, Barry Veneman uit Dalfsen, winnaar van de laatste ONK Supersport 600 race in 2006, en Geert Hannink, oud-voorzitter van de RAM, de voormalige organisator van de Raalte Races. 

Datum verplaatst
Ondanks dat de snelheden van vroeger niet meer gehaald werden, lieten motor coryfeeën Theo Bult en Barry Veneman nog een mooi staaltje motorwerk zien. De voorgaande edities werden in september of oktober georganiseerd, maar door een datum in de zomermaanden hoopt de organisatie op betere weersomstandigheden voor de rijders en bezoekers, maar ook voor de ruim 75 vrijwilligers die actief zijn voor, tijdens en na het evenement. Het bestuur van de organiserende Stichting Behoud Luttenbergring prijst zich zeer gelukkig met zoveel hulp maar geeft tegelijkertijd aan dat nieuwe vrijwilligers zeer welkom zijn. Geïnteresseerden kunnen zich melden via www.luttenbergring.nl.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...