Opening Inline Seizoen Deventer 19-04-2014 - Tjitse Slange - www.tkslange.nl

Skeelertrainingen voor recreanten bij DIJC

De avonden worden langer, de temperatuur stijgt. Dat betekent dat het skeelerseizoen weer van start gaat. De Deventer IJsclub verzorgt trainingen voor alle niveaus en leeftijden. Ook niet-leden kunnen aan deze trainingen deelnemen. Wil je leren in-line skaten, je techniek verbeteren of aan je snelheid werken om aan wedstrijden mee te kunnen doen? Rijders op elk niveau en van elke leeftijd kunnen terecht op de wieler/skeelerbaan op sportpark Keizerslanden.

Vanaf 10 mei vindt iedere zondagochtend om 9.30 uur een training plaats voor pupillen (kinderen tot en met 12 jaar). Tegelijkertijd verzorgt DIJC ook een training voor ouders. Je hoeft als ouder dus niet een uur langs de kant te wachten, je kunt deelnemen aan een training voor volwassenen. De trainingen worden aangepast aan het niveau van de rijders. Er is plaats voor zowel beginnelingen als gevorderden.

Vanaf 11 mei vinden op maandagavond om 18.30 uur trainingen plaats voor junioren (13 tot en met 18 jaar). Ook hier geldt: er is ruimte voor deelnemers op verschillende niveaus en ook niet-leden kunnen meedoen.

Tot slot zijn er op donderdagavond om 19.00 uur (beginners) en 20.00 uur (gevorderden) skeelertrainingen voor volwassenen. De beginnersgroep richt zich op de basisvaardigheden. De gevorderden trainen in twee groepen: een groep gericht op conditietraining en techniek, en een wedstrijdgroep die vooral aan de snelheid wil werken.

Voor alle trainingen geldt dat de trainers gevarieerde en effectieve oefenprogramma’s hanteren. Afhankelijk van het type training wordt aandacht besteed aan de houding, balans en afzet, aan remmen en stoppen, aan het verfijnen van de bochtentechniek en desgewenst aan starten en finishen. Snelheid, kracht en conditie komen uiteraard ook aan bod.

Belangrijk: in alle gevallen is een helm absoluut verplicht, hand- en kniebeschermers zijn aan te bevelen. Verder zijn we natuurlijk afhankelijk van de omstandigheden; bij slecht weer en een natte baan kan de training niet doorgaan omdat het slipgevaar dan te groot is.

Over Salland TV

x

Check Also

Op zondagmiddag 12 mei spelen twee groepen uit Deventer in muziekkoepel Nering Bögel op de Worp

Sad Songs speelt al zo’n tien jaar Americana muziek op diverse podia ...