Deventer Stadspenning voor Ton Koot

Deventer Stadspenning voor Ton Koot

Foto: gemeente Deventer. Ton Koot kreeg donderdagmiddag 30 april uit handen van burgemeester Andries Heidema de Deventer Stadspenning met bijbehorende oorkonde. Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn enorme betrokkenheid en inzet voor de Deventer samenleving.

Van 1989 tot heden was hij directeur van woon- en zorgcentrum ’t Dijkhuis in Bathmen. Hij zorgde dat het woon- en zorgcentrum zodanig werd aangepast, dat het voor inwoners een thuis werd. Uitgangspunt is dat inwoners van Bathmen en omgeving die ouder worden en meer zorg nodig hebben, een plek in de eigen vertrouwende omgeving moeten kunnen krijgen. Na ruim 25 jaar aan het roer te hebben gestaan neemt hij op 30 april 2015 afscheid omdat hij 65 jaar wordt.

Ton Koot maakte van ’t Dijkhuis een multifunctioneel centrum, waar mensen en organisaties gebruik van kunnen maken, zodat het een levendig centrum blijft. Er zijn culturele clubs. Ook is er een bloedprikpost gevestigd. Huisdieren zijn al jaren welkom in ’t Dijkhuis. Nog voor dit als een noviteit in de media kwam, had het Dijkhuis al een huishond, een blonde Labrador. Dit omdat contact met dieren belangrijk is voor ouderen.

Ton Koot heeft zowel Stichting Vrienden van de heilige Nicolaaskerk in Lettele opgericht als de Stichting Graag Gedaan in Bathmen. Van beide stichtingen is hij al vele jaren voorzitter. Naast het voorzitterschap bij de kerk in Lettele, heeft hij daar ook als voorganger diensten geleid. Momenteel is hij nog actief als Lector in de kerk. Ton was jarenlang politiek actief in Bathmen als raadslid en wethouder, later ook in Deventer als raadslid.

Een overzicht van verdiensten van Ton Koot:

Ruim 25 jaar directeur woon- en zorgcentrum ‘t Dijkhuis

16 jaar raadslid VVD Bathmen, waaronder een aantal jaren wethouder(oud) raadslid Algemeen Plattelandsbelang, tegenwoordig Gemeentebelang Deventer

Meer dan 20 jaar voorzitter stichting Graag gedaan Bathmen

10 jaar voorzitter stichting vrienden van de Heilige Nicolaaskerk Lettele

 

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Subsidies voor dorpen en buitengebied

Zeven initiatieven in dorpen en het buitengebied van Deventer krijgen subsidie vanuit ...