Nederland Arnhem 1 december 2021. Het Wolkentheater speelt voor de kinderen van het AZC in Arnhem. Foto: Jan Boeve

Sinterklaasvoorstelling in AZC Schalkhaar

Vanaf 21 november gaat het Wolkentheater met voorstelling ‘De gestolen ring van Sinterklaas”, langs een 20-tal AZC’s door heel Nederland. De theatergroep, die bijna 30 jaar geleden werd opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, geeft de kinderen in AZC’s daarmee weer een steuntje in de rug. 

Sinterklaas is een held in AZC’s Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse AZC’s weten al heel veel over Sinterklaas; ze horen het op school, van het Sinterklaasjournaal of van andere kinderen. Sinterklaas is heel belangrijk voor ze. Hij opent de deuren naar Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving. In de voorstelling van het WOLKENTHEATER kunnen de kinderen ook meespelen want bij Sinterklaas telt iedereen mee!

Een glimlach is het grootste compliment Adrijan Siniša Rakić, directeur: “Met het Wolkentheater brengen we vrolijkheid in het leven van kinderen op een AZC. De optredens zijn bedoeld om kinderen met een traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen en ze weer zorgeloos kind te laten zijn. De vluchtelingenkinderen zien lachen is voor ons het allergrootste compliment dat we kunnen krijgen.”

AZC Schalkhaar – vrijdag 2 december 2022 om 16:00 uur

Nederland Arnhem 1 december 2021.
Het Wolkentheater speelt voor de kinderen van het AZC in Arnhem.
Foto: Jan Boeve

Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...