Het Etty Hillesum Centrum genomineerd als ambassade van de verdraagzaamheid

Het Etty Hillesum Centrum is genomineerd als ambassade van de verdraagzaamheid 2021. De prijs wordt uitgereikt door de stichting één land één samenleving die uit elke provincie één organisatie kiest. En dit jaar is dat voor Overijssel het Etty Hillesum Centrum in Deventer.

Eén land één samenleving maakt zich sterk voor een Nederland dat kracht put uit het samenleven van mensen met diverse culturele en etnische achtergronden. Samen leven vraagt ruimte en begrip voor elkaars achtergrond en waardering voor een ieders toegevoegde waarde. De basis ligt in gelijkwaardigheid en wederzijds respect. Als boven-politieke beweging laat de stichting zien hoe samenleven in eenheid en verscheidenheid mooi kan zijn. Het doel is mensen daadwerkelijk met elkaar te verbinden.

Het Etty Hillesum Centrum is heel blij met deze nominatie als erkenning van de vele activiteiten en lessen die de vrijwilligers al 25 jaar lang organiseren voor Deventer.

Hoe werkt het?

Twaalf organisaties zijn genomineerd. Vanaf 12 juni wordt steeds één organisatie onder de aandacht gebracht op o.a. social media. Als eerste is dat het Etty Hillesum centrum. Vervolgens kan iedereen in Nederland, van half september tot begin november, stemmen wie de ambassade van de verdraagzaamheid 2021 wordt. Op 18 november wordt de winnaar bekend gemaakt in Amsterdam.

Voor meer informatie over de ambassade van de verdraagzaamheid kunt u kijken op www.eenlandeensamenleving.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...