Schietpartij in Holten

De politie heeft in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juli twee mannen aangehouden na een schietincident. Eén van de verdachten heeft op de Drostenstraat in Holten vermoedelijk op een politieauto geschoten. Daarbij is de voorruit geraakt. Vervolgens gingen ze er lopend vandoor. Tijdens de zoektocht in heeft de politie waarschuwingsschoten gelost. Er zijn daarbij geen gewonden gevallen.

Rond 2.10 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie in Deventer. Het zou gaan om twee mannen in een auto die zich verdacht gedroegen. Agenten zijn op onderzoek uitgegaan en zagen de auto rijden in de richting van Holten, hierop ontstond een achtervolging. Op de Drostenstraat werd er vanuit de vluchtende auto op de politieauto geschoten. Een kogel raakte de voorruit van de politieauto. Daarna gingen de twee mannen er lopend vandoor op de Slachthuisstraat.

De politie is meteen een zoektocht gestart waarbij meerdere politiemensen, politiehonden en de politieheli zijn ingezet. Tijdens de actie zijn door de politie waarschuwingsschoten gelost. Eén van de verdachten is met behulp van een politiehond aangehouden op de Schoutenstraat. De tweede verdachte op de Lageweg. In de omgeving werd een vuurwapen aangetroffen. Later bleek de auto gestolen te zijn in Deventer. De politie is een onderzoek gestart.

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...