Waterschap Groot Salland heeft extra pompen ingezet in Deventer en een aantal andere maatregelen getroffen om zo goed als het kan met de grote hoeveelheden regenwater die vooral in Salland zijn gevallen om te kunnen gaan.


Salland – Waterschap in gevecht met het water

Door de grote hoeveelheid water zaten sloten en kanalen in de loop van de dag in Salland vol. Daarom werd het waterpeil van de Deventer haven met circa vijftien centimeter verlaagd door onder vrij verval op de IJssel te lozen en Salland te ontlasten. Ook werden in de regio Deventer roosters van duikers schoongemaakt en werd de waterafvoer uit de Deventer wijk de Vijfhoek maximaal opengezet.

De stortbuien die ‘s middags zijn gevallen veroorzaakten ook ‘s avonds nog problemen. Het waterschap neemt extra maatregelen om het water zo snel als mogelijk te laten wegstromen of weg te pompen. Twee gemalen bij Wijhe zijn aangezet om water uit de Zandwetering en de Oude Wetering te pompen. Ook zijn er twee extra pompen bij de Zandwetering geplaatst die samen 70.000 liter water per minuut in het kanaal pompen.

Foto’s: De Zandwetering langs de rand van de Vijfhoek


Over Salland TV

x

Check Also

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ...