Zonnepanelen op de Scheg

Sportcentrum De Scheg in Deventer wordt uitgebreid met een zonnepark. Op het dak van kunstijsbaan De Scheg worden de komende weken ruim 1500 zonnepanelen geplaatst. Het zonnepark is op 1 april 2014 bedrijfsklaar. Het zonnepark moet ten goede komen aan het energieverbruik van Sportbedrijf Deventer, dat in De Scheg onder meer een kunstijsbaan en een zwembad exploiteert. Met samenwerkingspartner WDW Ontwikkelend Beheer is op basis van verschillende energiescans met betrekking tot de energie- en waterhuishouding een omvangrijk pakket maatregelen samengesteld.

Dit pakket moet leiden tot een daling van 80 procent in het gasverbruik van Sportbedrijf Deventer en levert een CO2-uitstootreductie op van maar liefst 1.332 ton per jaar. Dat is 0,4 procent van de totale gemeentelijke doelstelling voor een energieneutraal Deventer in 2030.

Jaarlijks levert zonnepark De Scheg een stroomproductie van circa 325.000 kWh. Dat is zoveel stroom als 90 à 100 gezinnen jaarlijks verbruiken. Met de realisatie van het zonnepark bespaart Sportbedrijf Deventer ongeveer 30.000 euro op de jaarlijkse stroominkoop. Zonnepark De Scheg is onderdeel van een veel groter energieproject dat Sportbedrijf Deventer in 2014 en 2015 gaat uitvoeren. Het project met de naam “Samen op weg naar energieneutraal Deventer” voorziet in een vijftigtal maatregelen.

Dit totale plan, waarvan het zonnepark een onderdeel is, vergt een investering van 2,4 miljoen euro. Nadat het totale plan gerealiseerd is bespaart Sportbedrijf Deventer zo’n 230.000 euro per jaar op de inkoop van energie. Dit plan wordt financieel mogelijk gemaakt door een financiering vanuit het Energiefonds Overijssel en het ASN Groenprojectenfonds.

Over Salland TV

x

Check Also

Henk Kelder nam afscheid als huurvertegenwoordiger van de bewonerscommissie Voorstad-Centrum

Henk Kelder nam donderdag afscheid als huurvertegenwoordiger van de bewonerscommissie Voorstad-Centrum die ...