Salland deze week: thuiswerken in plaats van de N35 verbreden

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Een crisis versnelt vaak veranderingen. We ontdekken bijvoorbeeld de voordelen van thuiswerken. Ja, ook de nadelen, maar zeker ook de voordelen. Dat het kan bijvoorbeeld, hoe makkelijk digitaal vergaderen eigenlijk gaat, hoeveel korter je ook kunt vergaderen en hoe vaak een vergadering onzin is en alleen maar gehouden wordt omdat die in de agenda staat.

Wellicht dat deze crisis ook andere oplossingen laat zien ten aanzien van de verkeersdrukte. De N35 tussen Zwolle en Enschede slibt dicht. Met oogkleppen op is de enige oplossing die we dan kunnen bedenken: mees asfalt. Dat je de filefuik dan opschuift en mensen juist uitnodigt nog meer de auto te nemen, is bewezen, Maar op de een of andere manier wil dat niet doordringen.

Andere feiten zijn dat al die filerijders allemaal alleen in de auto zitten en dat je de file oplost als een op tien auto’s níet rijdt. Waarom zou je miljoenen investeren in eigenwijze alleenreizigers? De trein was altijd al een alternatief. Maar nu is thuiswerken en op afstand vergaderen dat dus ook. Het bewijst zich iedere dag.

Daarom de stelling: laat de N35 zoals die is. Wie graag in de file wil staan, moet dat maar lekker zelf weten, maar je kunt ook thuiswerken.

Het bericht Salland deze week: thuiswerken in plaats van de N35 verbreden verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Middeleeuwse gebouwen ontdekt in bodem Veldegge-Noord

Er zijn middeleeuwse resten aangetroffen in Heeten. Daar vinden opgravingen plaats ter ...