Na twee maanden zit het onderzoek over de roofoverval op Co Besselsen muurvast.

Onderzoek roofoverval muurvast

Co Besselsen werd november 2008 avonds overvallen, mishandeld en bedreigd met een pistool. De daders gingen er vervolgens in paniek vandoor toen het alarm afging.

De 74-jarige Besselsen bleef daarna ontredderd en gewond achter. De Politie IJsselland tast in het duister in de zaak. Met een reconstructie en een uitzending op RTV Oost (in het opsporings-programma Onder de Loep) probeert de politie het onderzoek vlot te trekken. De politie zegt wel te beschikken over een summier signalement van één van de daders, maar wil dit nog niet vrijgeven.

Volgens verklaringen gaat het om twee mannen in een oud type Volkswagen Golf, donkergrijs of zwart met ronde koplampen. Eén van de mannen viel op door zenuwachtig gedrag rond 22.15 toen hij even de auto verliet voor een boodschap. De VW Golf heeft met draaiende motor en ingeschakelde koplampen even op de parkeerplaats bij het Dorpshuus gestaan. Eén man bleef in de auto.

Volgens getuigen heeft één van de mannen het volgende signalement: 1.80, tussen de 25 en 30 jaar, lichtgetint, kort haar en hij droeg een kort bruin suède jasje. Tijdens de overval droeg één van de daders een bivakmuts, de ander had zijn gezicht met een doek afgedekt. Ze spraken overigens Nederlands.

Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...