Salland deze week: Sallandse politiek heeft alleen in verkiezingstijd babbels

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag.

Je kunt op dit moment meekijken naar hoe het platteland van Salland er in de toekomst uit komt te zien. Plannen daarvoor kun je bij de gemeente inzien en als je het er niet mee eens bent kun je bezwaar (zienswijze) aantekenen. Maar je kunt dat ook aan de politieke partij overlaten waarop je gestemd hebt natuurlijk.

In die verkiezingsprogramma’s lezen we mooie beloftes. De PvdA wil dat binnen vier jaar geen gif meer wordt gebruikt in de landbouw. D66 gaat voor een schone, gezonde, duurzame en veilige fysieke leefomgeving voor inwoners. GroenLinks wil er geen nieuwe megastallen meer bij en koerst op een biologisch gebruik van ons platteland. Vanuit een besef van verbondenheid tussen de generaties voelt het CDA zich geroepen tot zorg voor natuur. Rentmeesterschap betekent de wereld beter achterlaten voor onze kinderen dan we haar zelf hebben gekregen. GB wil plantsoenen, grasveldjes en straten goed onderhouden.

Dat was voor ons reden de Raalter politieke partijen te vragen naar de relatie tussen de plannen en hun verkiezingsprogramma. We kregen van precies 0 partijen antwoord.

Onze stelling is deze week is daarom dat politieke partijen alleen maar babbels hebben in verkiezingstijd.

Het bericht Salland deze week: Sallandse politiek heeft alleen in verkiezingstijd babbels verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...