VVD-Kamerlid Han ten Broeke wil dat Overijssel de totale provinciale opcenten gebruikt voor investeringen in onder meer de N35 tussen Zwolle en Wierden.

Salland: 16 miljoen extra voor Overijsselse infrastructuur

In totaal gaat het om 16 miljoen euro extra. De provincie ontvangt 87 miljoen euro aan opcenten, daarvan wordt al 71 miljoen gebruikt voor infrastructuur. De VVD vindt dat ook het restbedrag van 16 miljoen in de infrastructuur moet worden gestopt.

Om zijn pleidooi voor een snelle aanpak kracht bij te zetten, verplaatste Ten Broeke zich per koets over de N35, wat weer tot opstoppingen leidde. De koets werd gevolgd door zijn campagnevrachtwagen. Het idee erachter is dat de N35 een karrespoor is waarbij het vrachtverkeer wordt opgehouden.

Han ten Broeke wees erop dat de VVD in het programma vijfhonderd miljoen euro heeft gereserveerd voor aanpak van infrastructuur. Hij rekent voor dat daarvan dertig procent richting het oosten gaat. Voor de Overijsselse wegen zouden daar de N340 Zwolle-Hardenberg, de N35 Zwolle-Wierden en de N18 in Twente van moeten profiteren.

Over Salland TV

x

Check Also

Tafeltennis inzetten tegen Parkinson

Tafeltennisvereniging Wijk 16 start in Deventer met een eigen afdeling voor mensen ...