Ruime belangstelling voor Informatiebijeenkomst Erven in Salland

Op deze informatiebijeenkomst kwamen ongeveer 140 inwoners van de gemeenten Olst-Wijhe, Raalte en Deventer af. Deze regeling heeft als doel de erven in het buitengebied van Salland te verfraaien en de biodiversiteit te verhogen, door streekeigen plantmateriaal met korting aan te bieden. De drie gemeenten financieren deze regeling. “Het is goed om te ervaren dat zoveel bewoners van het buitengebied de informatiebijeenkomst bezocht hebben met vaak heel gerichte vragen om hun erf mooier te maken. Door de aanwezigheid van stichtingen als Kostbaar Salland, IJsselboomgaarden, Sallands Erfgoed, Landschap Overijssel, de agrarische natuurvereniging Groen Salland, IVN Raalte en de Bijenbeweging Overijssel hebben veel mensen nieuwe kennis opgedaan over de inrichting van hun erf.” vertelt Gerke Brouwer van Landschap Overijssel. “De opgedane kennis kunnen mensen gebruiken bij het opstellen van een inrichtingsplan van hun erf”.

Het gaat daarbij om inheemse erfbomen, hoogstamfruitbomen, hagen en singels. En dan geplant in een stijl die past bij het landschap en de bewoners van deze regio. Streekeigen beplanting draagt niet alleen bij aan een fraaier landschap, ook de biodiversiteit rond inheemse soorten is over het algemeen hoger. Door karakteristieke beplanting van goede kwaliteit met korting aan te bieden willen de gemeenten Olst-Wijhe, Raalte en Deventer haar bewoners stimuleren zelf aan de slag te gaan met de versterking en het mooier maken van het landschap in onze regio.
Aanvragen voor deze regeling kunnen ingediend worden tussen 5 en 22 november a.s. Meer informatie: www.landschapoverijssel.nl/erveninsalland.

Over Salland TV

x

Check Also

Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In ...