100 badmintonners strijden om titels in Deventer

Ruim honderd badmintonners uit het hele land strijden zondag 15 maart in sporthal De Kroon in Keizerslanden om de prijzen tijdens het ‘Koekstadtoernooi’. Badminton Club IJsselstad uit Deventer organiseert dit succesvolle toernooi voor het 47ste jaar op rij. Het Koekstadtoernooi trekt traditioneel zowel badmintonners die uitkomen in de landelijke competitie als deelnemers die in de regiocompetitie actief zijn. Dit jaar doen 111 spelers mee: de meesten uit Deventer en omgeving, maar ook vanuit Groningen en Weesp komt een sterke afvaardiging.

Winnaars 2014 komen titel verdedigen: Titelverdediger in het mannenenkelspel in de hoogste categorie met landelijke spelers is Richard Draaijer uit Wierden. Onder anderen Erwin Bezembinder en Paul de Kuyper uit het eerste team van BC IJsselstad zullen proberen te verhinderen dat Draaijer twee jaar op rij met de zege aan de haal gaat. In het vrouwenenkelspel in de hoogste categorie heeft BC IJsselstad eveneens twee troeven. Marleen Kusters en Maloe Frerichs zullen proberen de prijzen in Deventer te houden.

Ze moeten dan wel zien af te rekenen met de winnares van vorig jaar Birgit Rotman, die net als Draaijer uitkomt voor BC Flits uit Wierden. Ook in de andere categorieën, zowel in de enkel- als de dubbelspelen, strijden spelers van BC IJsselstad mee om de prijzen. In totaal werken alle deelnemers samen 151 partijen af. Het ‘Koekstadtoernooi’ wordt gespeeld van 9:00 uur tot 19:00 uur in sporthal De Kroon in Keizerslanden. De finales beginnen rond 17:00 uur. De toegang is gratis.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Zweten bij obstacle run tijdens het Sportfestival Olst

Zaterdag 8 juni kunnen sportievelingen zich weer naar hartenlust in het zweet ...