RTV Oost-directeur Oude Wesselink vertrekt

Marcel Oude Wesselink (62) vertrekt op 1 mei 2021 als directeur-bestuurder van RTV Oost. Het is volgens hem tijd voor wat nieuws. “Zowel voor mij als voor RTV Oost”.
Oude Wesselink beëindigt daarmee een lange carrière bij de regionale omroep, die begon in 1988. Sinds 2012 is hij directeur, aanvankelijk in combinatie met zijn functie als hoofdredacteur, sinds 2017 uitsluitend als directeur-bestuurder.

Hij kijkt met voldoening terug. “Een enerverende tijd waarin ik in verschillende functies heb mogen bijdragen aan wat RTV Oost nu is: de meest geraadpleegde nieuwsbron van Overijssel. Met name de laatste jaren waren inspirerend en leerzaam. Samen met de Raad van Toezicht en de medewerkers is een nieuwe visie en strategie gedefinieerd, en een cultuuromslag ingezet. Gekoppeld aan een sterke financiële positie, is daarmee het fundament gelegd voor de toekomst.”

Voor RTV Oost breekt een nieuwe fase aan en daarmee is het volgens de directeur en de Raad van Toezicht een logisch moment om de functie over te dragen aan een nieuwe bestuurder die de strategische koers en ingezette veranderingen verder vorm geeft.
Voorzitter Oude Weernink: “De Raad van Toezicht dankt Marcel Oude Wesselink zeer voor zijn loyaliteit aan RTV Oost en bovenal voor de wijze waarop hij zich heeft ingezet RTV Oost te ontwikkelen tot een modern mediabedrijf en klaar te maken voor de toekomst. De Raad zal zo spoedig mogelijk de procedure voor een nieuwe directeur-bestuurder in gang zetten.”

Het duurt nog een klein half jaar voordat Oude Wesselink vertrekt. Dat biedt hem de mogelijkheid lopende zaken goed af te ronden en geeft de Raad van Toezicht de noodzakelijke ruimte om op zoek te gaan naar een opvolger.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...