Rotary zomerijs festijn bij Zozijn – zondagmiddag 12 juli vanaf 14.00 uur

In plaats van de jaarlijkse Koetsentocht voor ca. 80 cliënten van Zozijn vond er dit jaar een Zomerijs Festijn plaats op de woonlocaties. Op de zonovergoten hoofdvestiging van Zozijn aan de Kemphaan in Raalte stond een goedgevulde Boerenijskar van de Rosa Hoeve. Voor de andere Zozijn woonlocaties werd het ijs rondgebracht met Paardenkoetsjes van Men Vereniging ‘Het Aangespannen Paard’. Deze was verheugd weer in actie te kunnen komen. Ook zij hebben hun jaarlijkse evenementen moeten afgelasten in verband met het heersende Coronavirus. Zo bleek de activiteit een lichtpunt voor velen.

Op het zonovergoten voorterrein van Zozijn staat een opstelling van de IJskar van de Rosa Hoeve uit Raalte. Met koelboxen vol ijs vertrekken twee formaties van menners met paard en koets naar de verschillende woonlocaties. Zoals het logeerhuis in de Raarhoek waar op dat moment met name jongere cliënten aanwezig zijn. Ze zijn lekker buiten aan het spelen en dan opeens een ijs traktatie; dat is feest! Bovendien een mooie kans om een paardje te aaien. Langs de tuintjes van de
woonlocaties rijdend herkennen bewoners de Koetsjes en wordt enthousiast geroepen ‘ik wil mee’. Een veelgehoorde reactie bleek achteraf. De Paardenkoetsjes op de woonerven brengen blijkt een schot in de roos te zijn. Een welkome verrassing voor de zorgverleners en bewoners die de koetsjes,  met ijs dit jaar, voor het eerst zien. In de evaluatie worden deze nieuwe ervaringen meegenomen. Kortom, de organisatie hoopt volgend jaar weer een uitgebreide Koetsentocht te kunnen organiseren.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Stöppelhaene gaat in 2024 voor meer sfeer en beleving

RAALTE – Wie aankomende editie van Stöppelhaene het terrein op loopt, zal ...