Roparunteam Run for Cancer zet zich in voor Hospice De Winde in Deventer

Op zaterdag 22 en zondag 23 mei gaat Roparunteam 326, Run for Cancer, uit Deventer een mini Roparun afleggen als alternatief voor de Roparun die verplaatst is naar oktober. Het team gaat 300 kilometer afleggen met als start, slaap en verzamellocatie Hospice de Winde, in Deventer.

Zaterdag om 9.00 uur gaan wordt het startschot gegeven door Rob de Geest, wethouder van Deventer met Sport , welzijn in zijn portefeuille.

Normaliter zou het roparunteam tijdens het pinksterweekend de route van Parijs naar Rotterdam afleggen. Maar door de coronasituatie is de buitenlandse route geannuleerd en zal het team in oktober de route in Nederland afleggen.

Mocht u zich afvragen wat de roparun inhoudt en wat de doelstelling van dit team is kan ik je verwijzen naar de webpagina: http://www.runforcancer.nl

Kort samengevat wil dit team geld inzamelen voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten en een deel van de gelden doneren aan Hospice de Winde in Deventer. Met als tegenprestatie een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam.

Met 2 loopteams, begeleiders, masseurs, fietsers, cateringverzorgers zal dit Roparun team in de omgeving van Deventer 300 kilometer gaan afleggen. De loopteams zullen elk 3 routes afleggen van gemiddeld 50 kilometer. De routes lopen richting Zutphen via Klarenbeek, Bathmen en Olst via Diepenveen. Er wordt gelopen volgens hetzelfde principe als de Roparun, dat wil zeggen in estafettevorm, non stop door. Als het 1e team op de route loopt is het 2e team aan het rusten. Komt het 1e team binnen dan zal het 2e team dezelfde route gaan afleggen. Deze wordt dan bij thuiskomst weer afgelost door team 1 enzovoort tot beide teams de 3 routes afgelegd hebben

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...