Rielerweg definitief eenrichtingsverkeer na positieve proefperiode

De inrichting van de Rielerweg als eenrichtingsstraat voor gemotoriseerd verkeer wordt definitief. Om de verkeersveiligheid te vergroten is de Rielerweg vanaf begin dit jaar als proef ingericht als eenrichtingsstraat voor gemotoriseerd verkeer. Het gaat om het deel vanaf de Veenweg tot aan de Brinkgreverweg. (Brom)fietsers kunnen gewoon beide kanten op. 

Marcel Elferink, wethouder mobiliteit: “De resultaten van de tellingen en de enquête zijn overduidelijk: door het eenrichtingsverkeer is de Rielerweg veiliger geworden. Deventer is weer een stukje aantrekkelijker voor fietsers.”

Positieve reacties
De enquête die online en op straat is gehouden onder bewoners is 1.213 keer ingevuld. Uit de antwoorden blijkt dat 71% van de mensen vindt dat de verkeersveiligheid beter is geworden; 57% vindt het verkeer minder druk geworden en 30% vindt de verkeerssnelheid beter geworden (44% vindt het gelijk gebleven, 18% vindt het verslechterd).

Ongevallen
Daarnaast is er een duidelijke afname van ongelukken tussen dit jaar en afgelopen jaar. In 2022 waren er in de periode van januari tot en met september tien ongelukken, dat waren er dit jaar drie in vergelijken met dezelfde periode.

Verdere aanpassingen
Momenteel word er gewerkt aan de Rielerweg op de kruising met de Veenweg. De weg is hoger gemaakt en de komende week wordt er ledverlichting in de weg aangebracht. Dit om zo de veiligheid nog verder te verbeteren. Ook zal er meer handhaving rondrijden op de Rielerweg.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...