René Hake had een druk weekend met ‘zijn’ Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles speelde zowel zaterdag als zondag een oefenwedstrijd. Daarmee kwamen alle selectiespelers uiteindelijk in actie. Op zaterdag werd er met 2-1 gewonnen van FC Den Bosch terwijl op zondag de Afrikaans kampioen met 0-1 zegevierde over het team van trainer René Hake.

Net achter Apeldoorn, in Wenum-Wiesel, trad Go Ahead Eagles afgelopen zaterdag aan tegen FC Den Bosch. De KKD ploeg trof de eerste helft een basisteam uit Deventer dat we al vaker aan de start zagen in deze voorbereiding. Echter was die samenstelling weinig succesvol, na een uur spelen stonden ze met 0-1 achter door een treffer van Kostorz.

Ook na de rust gaat het moeizaam, totdat Hake spelers als Adekanye, Rommens, Willumsson, Olivier Edvardseon, Deijl en Nauber inbrengt. De wedstrijd kantelt en Olivier Edvardsen en Willum Willumsson zorgen er voor dat het scorebord dat ook toont na 90 minuten in het besloten duel bij WWNA.

TERWOLDE, NETHERLANDS – JULY 2 2023: Warming-up roud during the first training of Go Ahead Eagles at the pitch of sv Terwolde on 2nd of july 2023 in Terwolde Netherlands (photo by Wout van Zoeren/Orange Pictures)

De dag er na was Voorwaarts de gastheer en mocht het publiek wel plaatsnemen langs de lijn in Twello. Go Ahead Eagles is het creatiefst en daarmee ook het gevaarlijkst in de eerste helft tegen Mamelodi Sundowns aan De Laene. Maar scoren lukt de Deventer formatie niet, met name Sylla Sow zal daar zondagnacht nog wel eens wakker van zijn geworden.

In zo’n voorbereiding krijgt iedereen de kans en Sow bewees zichzelf een slechte dient door twee opgelegde kansen om zeep te helpen. Omdat zijn teammaten Willum Willumsson en Oliver Edvardsen het net ook niet wisten te vinden stond het halverwege 0-0. Na de thee verzuimden Adekanye en Kuipers ook de score te openen waarna Hake weer ruim wisselde na een uur wedstrijd.

TERWOLDE, NETHERLANDS – JULY 2 2023: Victor Edvardsen, Joris Kramer, Dario Serra and Jacob Beum of Go Ahead Eagles during the first training of Go Ahead Eagles at the pitch of sv Terwolde on 2nd of july 2023 in Terwolde Netherlands (photo by Wout van Zoeren/Orange Pictures)

Daarna ging de Afrikaans kampioen er met de zege vandoor, Sammy Seabi scoorde de enige treffer van de middag, mede dankzij doelman De Lange die aansluitend nog enkele geweldige reddingen in huis had en zijn plek eigenlijk wel veiliggesteld heeft voor het komende seizoen.

De in Spanje geboren Enric Llansana was eerder deze week niet op de trainingen in Terwolde en ook beide oefenduels gingen aan hem voorbij. Dat de middenvelder met een transfer bezig is zoemt al een tijdje rond, dit nu lijkt er op dat de 22-jarige ex-Ajaxied binnenkort de Vetklampstraat voor de laatste keer uitrijdt.

Ook blijft de IJslander Willumsson in de schijnwerpers staan van diverse clubs. FC Utrecht schijnt ca. 2,5 miljoen euro voor hem te hebben gereserveerd, echter is men in Deventer nog muisstil aangaande verdere ontwikkelingen.

Foto’s: Orange Pictures

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...