Cousteau Duikvereniging

Herfst duik van duik vereniging Cousteau Deventer 

Afgelopen zondag, onder de stralend warme herfstzon waren er 16 duikers die in het buitengracht Singelplantsoen Deventer aan het duiken. Dat is een bijzonder en niet alledaags gezicht.

Duik vereniging Cousteau te Deventer had hier haar jaarlijkse herfst duik in de buitengracht bij Rijsterborgherpark Deventer georganiseerd. De deelnemers van deze duik zijn leden van de eigen vereniging maar ook leden van duik vereniging NobaTowa Deventer en Sub ‘70 Apeldoorn.

Volgens Frank Wicher van Cousteau is de hersft duik in de buitengracht van Deventer een activiteit met de bedoeling om de contacten met andere duik vereniging te onderhouden en verstrekten. “Bovendien is samen duiken veel leuker dan alleen” benadrukte Frank.

Ze mogen in het buitengracht Singelplantsoen niet zomaar duiken. Ze moeten eerst een vergunning aan het waterschap en gemeente Deventer aan vragen.

De buitengracht is schoon : De sportduikers hebben in de buitengracht Rijsterborgherpark Deventer rond 30 minuten gedoken. Bijna alle duikers heeft verteld dat de gracht is relatief schoon. Er groeien veel waterplantjes in de gracht en het water is helder. Dit is anders dan de situatie van vorige jaar. In herfst 2021 hebben de duik fanaten veel afval uit de gracht gevist die vervolgens is afgevoerd.

Over Salland TV

x

Check Also

Geen treinen tussen Apeldoorn en Amersfoort

Er rijden deze maandag geen treinen op het traject tussen Apeldoorn en ...