De 48-jarige Raalter ondernemer die wordt verdacht van seksuele intimidatie en seksuele handelingen met jeugdige personeelsleden, moet negentig dagen langer in voorarrest zitten.


Raalte – Voorarrest ondernemer met 90 dagen verlengd

Daartoe heeft de raadkamer besloten. De man is op twee februari aangehouden op het bureau in Zwolle. Afgelopen woensdagochtend werd hij aan de raadkamer voorgeleid.

De raadkamer bestaat uit drie rechters en één griffier. Aan hen was de taak een oordeel te geven over de zaak die door de officier van justitie of de advocaat is voorgelegd. De raadkamer kon het voorarrest met dertig, zestig of negentig dagen verlengen of besluiten de man op vrije voeten te stellen. In dit geval werd het dus de maximale verlenging.

In tegenstelling tot de periode van bewaring, zit de Raaltenaar niet in beperking. Hij mag bellen en één keer per week bezoek ontvangen. Het politieonderzoek is niet afgerond en er is kennelijk meer tijd nodig om alle informatie te onderzoeken. De raadkamer stelt het voorarrest vaak ook vast aan de hand van de straf die voor een zaak dat ze behandelen gegeven kan worden bij een rechter.

Over Salland TV

x

Check Also

Startersloket Raalte organiseert starterscafé in Heeten

Ontmoet andere startende ondernemers uit de regio en deel je kennis en ...