Raalte verlaagt legestarieven voor kinderopvang

De gemeente Raalte verlaagt de legestarieven voor dagopvang, buitenschoolse opvang, gastouderbureaus en gastouderopvang. De leges gaan in de hele gemeente omlaag. Dit meldt Brancheorganisatie Kinderopvang, die lobbyt voor het omlaag brengen van de leges.

Er was al enige tijd een lobby gaande vanuit kinderopvangorganisaties en gastouders uit de gemeente Raalte. Het gemeentebestuur besloot de kosten die gemaakt worden bij inschrijving in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP) te onderzoeken. Uit de analyse bleek dat de kosten naar beneden gehaald konden worden en de gemeente heeft besloten dat te doen. Het is wettelijk verplicht voor kinderopvangbedrijven om geregistreerd te staan in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP). Het betalen van de leges betekent inschrijving in het LRKP.
De Brancheorganisatie Kinderopvang is bezig met een lobby om de legestarieven naar beneden te brengen. De gemeentelijke leges, zo stelt de brancheorganisatie, zorgen voor een forse kostenpost bij een wettelijke verplichting. De brancheorganisatie constateert dat steeds meer gemeenten leges voor kinderopvang zijn gaan heffen in 2015. In 2015 heft 36 procent van de gemeenten leges. Dit is een groeiend probleem voor kinderopvangorganisaties en gastouders omdat zij zware tijden meemaken.
De leges in de gemeente Raalte voor de dagopvang, buitenschoolse opvang (bso) en gastouderbureaus worden 658,00 euro. Deze waren 925,00 euro. De leges voor gastouders gaan van 674,50 naar 200,00 euro.  Bron: nationaleonderwijsgids.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...