Wegens groot succes kan men op 18 augustus nog een keer genieten van het fietsarrangement Struinen langs tuinen”; georganiseerd door de VVV/ANWB Raalte.

Raalte – Struinen langs tuinen

Misschien herkent u het wel: al fietsend langs huizen en boerderijen bekruipt u het verlangen om eens wat meer van een privė-erf of tuin te zien, maar bij de mensen aanbellen is natuurlijk wel een beetje raar! We zijn er gelukkig weer in geslaagd om 3 nieuwe tuineigenaren te vinden die u een kijkje achter de (totaal verschillende) heg gunnen.

De eerste tuin, midden in Raalte, is een onverwachte groene oase in een landelijke romantische stijl. In een verrassend lijnenspel valt een diversiteit aan kleuren en vormen te ontdekken. De vele doorkijkjes geven een dromerig gevoel van rust en ontspanning. Met thema’s als “mijmertuin”, “witte tuin”, “schaduwtuin” en “het eiland”, komt u telkens weer in een andere stemming.

De volgende tuin is een  Oosterse tuin in Laag Zuthem. De tuin bestaat o.a. uit meditatie plekken, een vijver en een theehuis. Er zijn twee pagodes die met elkaar verbonden worden door een brug . Daarnaast vindt u er allerlei beelden, houtsnijwerk panelen en buddha’s waarover de bewoonster de bezoeker graag meer wil vertellen. Tevens is er een expositie van glaskunst van Ton Hoe Lau uit Weesp.

Onderweg kunt u ook even aanleggen bij boerderij Zuz & zo. Voor een rondleiding over het erf, de tas vullen in de boerderijwinkel of zelf een mooi boeket samenstellen in de pluktuin.

De laatste tuin die speciaal opengesteld is voor bezoek ligt in Wijhe: Boerderij Ruimzicht. Bij de tuinontwerpen van eigen hand is rekening gehouden met plaatsingsmogelijkheden voor kunst die de bewoonster in haar atelier vervaardigt. De tuin is een eldorado voor vogels en vlinders. Er is o.a. een grote vijver, een romantisch wilgenlaantje, een vriendenbos en een grote bloemenweide.

Mocht u onderweg nog zin hebben in een extra tuin: de bewoonster van Ruimzicht heeft achter het buurthuis van Elshof een vlindertuin ontworpen met vrijwilligers en basisschoolleerlingen. Deze tuin is vrij toegankelijk.

 Donderdag 18 augustus . De start is tussen 10 en 11 uur vanaf de  VVV/ANWB Raalte, Varkensmarkt 8, alwaar de route verkrijgbaar is.<span style=”font-size: 10pt;”>€ 8,00 p.p. (incl. enkele consumpties)

Over Salland TV

x

Check Also

Een terugblik op de projecten en het gedachtengoed van Stichting Y

Vanaf 12-09-2021 – Solitair of Solidair is een initiatief van Klaus Versteegen, ...