Raalte Gezond bestaat 10 jaar!

De gemeente Raalte moedigt alle inwoners aan om gezond te leven. Want als je goed voor jezelf zorgt voel je je fitter, je slaapt beter en je hebt meer energie. Daarom is er het programma ‘Raalte Gezond’ dat nu dus al 10 jaar bestaat.

De afgelopen 10 jaar heeft Raalte Gezond vele mooie initiatieven opgeleverd binnen alle dorpen in de gemeente, zoals de gezonde weken op scholen, moestuinprojecten, gezonde sportkantines en de Kidsbeweegroute in het Drostenkamp in Raalte. Raalte Gezond is een samenwerking van verschillende organisaties: van zorg- en sportorganisaties tot scholen en bedrijven. Binnen dit netwerk staat kennis delen en elkaar versterken centraal. Samen ondersteunt Raalte Gezond al 10 jaar initiatieven en activiteiten via gezondheidsverkiezingen en subsidies die bijdragen aan fitte en gezonde inwoners, van jong tot oud.

initiatieven mogelijk maken

Zowel landelijk als lokaal komt er extra aandacht voor sport en gezondheid. Vorig jaar is een lokaal sportakkoord afgesloten en met de partijen vanuit Raalte Gezond wordt gewerkt aan het sluiten van een preventie akkoord. Met het sluiten van deze akkoorden wordt ook (opnieuw) geld vrijgemaakt om initiatieven van inwoners en organisaties mogelijk te maken die bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Ook een goed idee?

Heb je ook een goed initiatief of een leuk idee dat bijdraagt aan bewegen of gezonde leefstijl? Meld je aan via www.raalte.nl/raaltegezond en wellicht kan jouw idee financieel ondersteund worden.

Foto: www.kr8vanraalte.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...