Drie jaar na zijn ontslag als burgemeester van Raalte stuurt Alex Bolhuis aan op een schadeclaim.

Raalte – Bolhuis wil na drie jaar een schadeclaim

Een ontbrekende handtekening van koningin Beatrix geeft de mogelijkheid. Toen Bolhuis in 2007 in het geweer kwam tegen het Koninklijk Besluit om hem eervol ontslag te verlenen, was het niet de Kroon, maar minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken die zijn bezwaarschrift ongegrond verklaarde.

In een vervolgprocedure van Bolhuis ging de rechtbank, voorbij aan deze juridische tekortkoming. Op aangeven van de Centrale Raad van Beroep heeft de koningin op 24 oktober 2009 alsnog een machtiging verstrekt. Maar volgens de advocaat van Bolhuis de heer Frans Kobossen is dat te laat. “De belangen van zijn cliënt zouden zo zijn geschaad dat niet kan worden volstaan met de reparatie van het bevoegdheidsgebrek aan de beslissing na bezwaar”

In een toelichting laat de advocaat weten dat Bolhuis er niet op uit is om het burgemeesterschap van Raalte op te eisen. De ex-burgemeester hoopt dat uiteindelijk wordt vastgesteld dat de grondslag voor zijn ontslag niet deugt. Dit zou de mogelijkheid bieden om bij het ministerie van Binnenlandse Zaken een schadeclaim in te gaan dienen.

Over Salland TV

x

Check Also

Weersverwachting dinsdag 26 september

Dinsdag is het wisselend bewolkt met toch nog wat ruimte voor de ...