Medewerkers van de NOS die woensdag willen staken tegen de voorgenomen bezuinigingen, krijgen hun salaris gewoon doorbetaald.Publieke Omroep staakt van belastinggeld

Ze krijgen ook een extra reiskostenvergoeding naar Den Haag. Dat meldde De Telegraaf afgelopen maandag. Iedere medewerker van de NOS die woensdag 9 oktober op het Malieveld staat, krijgt zijn of haar salaris gewoon gestort. Ook als deze mensen oorspronkelijk een vrije dag hadden. Naast salarisbetaling is ook reiskostenvergoeding onderdeel van het ‘dagje Den Haag’.

Publieke omroepen gaat op 9 oktober op het Malieveld in Den Haag protesteren tegen de extra opgelegde bezuiniging van honderd miljoen euro. Hierdoor wordt volgens de omroepen het publieke omroepbestel kapot gemaakt. De omroepen bezuinigen al ruim 120 miljoen euro in de komende jaren.

Een extra bezuiniging kan alleen via het schrappen van nog meer tv-programma’s bereikt worden. De Tweede Kamer en daarna de Eerste Kamer moeten het bezuinigingsvoorstel van het kabinet nog goedkeuren. In de komende weken wordt het voorstel van het kabinet als eerste in de Tweede Kamer behandeld.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...