Programma Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal

Op donderdag 28 maart, tijdens de Landelijke Boekenweek, wordt Overijssel Verwoord afgesloten met het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal. Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten ̶ waaronder Özcan Akyol, Annejet van der Zijl en Toon Tellegen ̶ reizen af naar Odeon, Zwolle voor interviews, lezingen, optredens, prijsuitreikingen en voordrachten.

De avond wordt geopend door gedeputeerde Hester Maij. Özcan Akyol en Annejet van der Zijl worden geïnterviewd. Zanger Ernst Daniël Smid en YouTubers GladJakkers zijn juryleden van de schrijfwedstrijd Recept voor een goed leven en maken vanavond de winnaars bekend. Toon Tellegen, gitariste Corrie van Binsbergen en pianist Albert van Veenendaal brengen de voorstelling Hemels en Vergeefs ten tonele. Hiphopper Freez en dichter Helena Hoogenkamp gaan aan de slag met elkaars werk. Firma Weijland presenteert hun nieuwe cd NOCTA, zangeres Lucy Legeland en muzikanten Dries Bijlsma en Reinder van Raalte spelen de sterren van de hemel. Het Overijssels Boek van het Jaar wordt uitgereikt, zowel in de categorie fictie als non-fictie. Bewoners van zorggroep Solis te Deventer tekenden een half jaar lang hun verhalen op tijdens Het Verhalenhuis. Op het Boekenbal wordt het resultaat gepresenteerd. Club Cele onderzoekt, naar aanleiding van het Boekenweekthema, of een vrouw ook altijd moeder moet zijn. PlankenPoëzie haalt de poëzie uit de ivoren toren richting de kroeg, of in dit geval, Overijssel Verwoord. Daarnaast gaan we op zoek naar typische verhalen uit de regio. En uiteraard is het Dichtersgilde van de Provincie Overijssel, bestaande uit Michelle Brouwer, Wibo Kosters, Nick Felix en Laura van Eck, van de partij. Na afloop van het programma is het tijd om te dansen!

Over Overijssel Verwoord

Overijssel Verwoord is een groots provinciebreed programma met evenementen voor lezers en schrijvers. In heel de provincie wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal door middel van schrijfwedstrijden, leesclubs, verhalenwedstrijden en evenementen.

GROOT OVERIJSSELS BOEKEN & VERHALENBAL

Datum: donderdag 28 maart 2019

Locatie: Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25, Zwolle

Aanvang: 20.00u

Entree: € 17,50 / € 15 (bibliotheekpas) / € 10 (student/CJP) Meer info en kaartverkoop: www.overijsselverwoord.nl

Overijssel Verwoord wordt gesubsidieerd door Provincie Overijssel en uitgevoerd door Wintertuin (aangesloten bij De Nieuwe Oost). Hiervoor werkt Wintertuin intensief samen met Rijnbrink, partner voor bibliotheken en culturele organisaties. Daarnaast zijn er talloze partners uit de provincie bij Overijssel Verwoord betrokken, waaronder Zorggroep Solis en Rijksmuseum Twenthe.

 

Over Edwin Bonthuis

x

Check Also

Southern musical ‘Old man on the frontporch’ op Juke Joint Stage

In de Juke Joint area op Ribs & Blues is weer van ...