Het plaatsen van het dure parkeer verwijssysteem in Deventer gaat niet door.

Politiek circus: wie overtreft de PvdA met besparing van 1,2 miljoen?

Een politieke meerderheid van GroenLinks, Gemeentebelang, CDA en PvdA wil het systeem met informatie over parkeergarages in de stad niet meer. Met dit gegeven wordt ongeveer 1,2 miljoen in kas gehouden bij de gemeente. Bert Kleine Schaars van Deventer Belang reageerde bij Salland TV dat dit geld nu terug kan naar de burger.

Het is de vraag hoe de VVD hierop gaat reageren, het plaatsen van het systeem was namelijk wel overeengekomen in het collegeakkoord. Het is een voorbeeld van een stukje PvdA politiek die kennelijk de gemeenteraadsverkiezingen al in het vizier hebben. Er zijn overigens nog wel een aantal andere “dure” projecten waar nu politieke steun voor is, maar die misschien ook nog wel geschrapt kunnen worden om als andere politieke partij ook een punt te kunnen zetten.

Goed voorbeeld om veel geld in de zak te houden is de realisatie van een nieuwe bibliotheek die aan de Stropmarkt moet komen niet door te laten gaan, de kosten: 15,5 miljoen. En het Filmtheater aan de Noordenbergstraat, kosten: 5 miljoen en 1,2 miljoen voor afkoop van het realiseren van parkeerplaatsen voor het theater.

Over Salland TV

x

Check Also

Raalte maakt afspraken met provincie over windenergie

Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om afspraken te ...