Politie Deventer: Sluit je aan bij een WhatsApp buurtpreventiegroep

De Deventer politie roept zijn inwoners op om zich aan te sluiten bij een een WhatsApp buurtpreventiegroep om de eigen buurt veiliger te houden.

De politie doet een oproep om aan te sluiten bij speciale WhatsApp groepen waarbij buurtbewoners elkaar op de hoogte kunnen brengen. Op deze manier kan je met je buren op een laagdrempelige manier jouw buurt veilig houden en veiliger maken.

Aansluiten
Je kan zo’n WABP groep zelf aanmaken middels een speciale website waarbij je aansluit bij een bestaande groep of je start er zelf eentje op. Je kan ook de bestaande App-groep onderbrengen in een dergelijk initiatief zodat de omliggende straten ook mee kunnen kijken en denken. Het is de bedoeling dat er alleen alarmerende meldingen worden geplaatst, de beheerder zal hier toezicht op houden.

Preventiegroep
Zo’n WhatsApp buurtpreventiegroep, is een groep in de chat app WhatsApp, waar één of meerdere beheerders boven staan. Buurtbewoners die lid zijn van zo’n groep, kunnen elkaar snel op de hoogte brengen van alarmerende situaties zoals een inbraak, vernielingen, een verdacht persoon in de buurt of een vermissing.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...