Petitie tegen komst McDonalds binnenstad Deventer

De bewoners en ondernemers van de Deventer binnenstad zijn een petitie gestart tegen de komst van een McDonalds in het oude centrum van de stad. De fastfoodketen maakte onlangs bekend interesse te hebben in het huidige pand van boekhandel Praamstra aan de Keizerstraat. Toch lijkt niet iedereen voorstander te zijn. Binnen 24 uur is de petitie al meer dan 4500 keer ondertekend.

Als het aan de initiatiefnemers van de petitie ligt, komt er geen derde McDonalds in Deventer: “Een fastfoodketen als McDonalds doet niet alleen afbreuk aan de pas vernieuwde entree van de binnenstad én entree van de Walstraat en daarmee tot het historische Bergkwartier, maar zal naar verwachting ook overlast veroorzaken in de vorm van scooters, fietsen en zwerfafval.”

De gemeente Deventer heeft inmiddels al verkennende gesprekken gevoerd met de fastfoodketen. Volgens zowel wethouder thomas Walder als binenstadsmanager Peter Brouwer gaven aan enthousiast te zijn over de mogelijke komst van het bedrijf. De komende periode zullen de betrokken partijen verder met elkaar in gesprek gaan.

De petitie kan hier worden ondertekend.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Vind een weg langs 180 optredens verspreid over 60 tuinen in Deventer: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!

Zondag 30 juni veranderen 60 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens amateurkunstfestival Gluren ...