PB Boerhaar stopt er mee wegens ‘te politiek’. Frank Schumacher luidt de noodklok

De fractie van Gemeentebelangen Olst-Wijhe heeft vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente Olst-Wijhe over de positie van de Plaatselijke Belangen in de gemeente. Dit naar aanleiding van berichten over de opheffing van Plaatselijk Belang Boerhaar in de lokale media.

Door Frank Schumacher

Het argument dat PB Boerhaar aanhaalde was dat zij te veel politiek moet bedrijven en te weinig gehoord werden door de gemeente. Dat bevreemdde onze fractie. Ikzelf ben oud-voorzitter van PB Elshof. PB’n zijn een belangrijke schakel tussen gemeenschap en gemeente en worden nu schijnbaar geacht om uitvoerende werkzaamheden voor de gemeente te gaan doen.

Bij navraag bij enkele PB’n  bleek dat deze PB’n zich herkende in de geschetste situatie door Boerhaar. Gemeentebelangen wil graag opheldering van het college wat nu van PB’n wordt verwacht. Zo wil zij van het college weten wat zij denkt dat in de Boerhaar aan de hand is en of de bestuurlijke drukte, veroorzaakt door de gemeente, een oorzaak is.

Het vinden van bestuursleden is een breder maatschappelijk probleem. De sportverenigingen hebben met hun manifest “nood luid onze klok” ook helder laten weten dat zij problemen hebben met het vinden van bestuursleden. Wij maken ons zorgen over deze ontwikkelingen. In de lijn wat nu de aanpak is bij de verenigingen, ziet Gemeentebelangen graag dat het college met de PB’n in gesprek gaat over de gewenste positie van de PB’n.

Het bericht PB Boerhaar stopt er mee wegens ‘te politiek’. Frank Schumacher luidt de noodklok verscheen eerst op Opinie in Salland.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Jaarlijkse Vechtdaldag 28 juni in Hardenberg

Tal van excursies staan op het programma tijdens de Vechtdaldag 2024. Hardenberg ...