Eerste plukstrook met eetbaar groen van Raalte plukt! is een feit.

Een deel van de grasstrook bij het hertenkamp in de wijk Blekkerhoek is binnen een week getransformeerd naar een pluktuin van ruim 200m2 met heel veel soorten eetbaar groen.

Maandag 9 december is het gras afgeplagd, de aarde losgewerkt en op donderdag is er compost opgebracht.
Met fantastische hulp van een enthousiaste club vrijwilligers is vrijdag het hekwerk geplaatst, zijn de paden en boomcirkels gemaakt en is er een begin gemaakt met het aanplanten. De regen deed ons weinig, zo lekker waren we bezig. En de fijne reacties van passanten hielpen ook. Wij zijn overladen met positieve reacties op ons initiatief en steeds meer mensen willen bijdragen en leren over eetbaar groen. Iedereen is welkom, aldus Monique Falk namens Raalte plukt!

Zaterdag zijn er enorm veel planten, struiken en bomen van ruim 60 verschillende soorten aangeplant, is het pad bedekt met boomschors en zijn de resterende stapstenen gelegd. Ook is de bodem voor een deel bedekt met cacaodoppen. Spontaan haakten meer buurtbewoners aan om te helpen met planten. Samenwerken in het (eetbaar) groen verbindt mensen, het fleurt de buurt mooi op en straks vanaf het voorjaar is er nog veel meer te ontdekken.

Onder de grond bereiden de planten zich nu voor om ons komend seizoen van de eerste oogst te laten smullen. In het seizoen organiseert Raalte plukt! maandelijks activiteiten. Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief via www.raalteplukt.nl
Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Koninklijke Onderscheiding voor Wim Holterman uit Raalte

Burgemeester Rob Zuidema heeft zaterdagmiddag 15 juni tijdens de Korbeld Rohda Dag ...