Organisatie Diekdaegen heeft vier genomineerden voor Kei van Wijhe

WIJHE – Vier inwoners van Wijhe komen in aanmerking voor de ‘Kei van Wijhe’, de prestigieuze prijs voor die inwoner die een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd. Het bestuur van de Wiejese Diekdaegen ontving de nominaties en vraagt inwoners nu te stemmen wie de prijs dit jaar toekomt.

De kandidaat met de meeste stemmen wint natuurlijk en mag een jaar lang de eretitel ‘Kei van Wijhe’ dragen. De genomineerden dit jaar zijn (in alfabetische volgorde):

Jelle Mars

Jelle (20) is in z’n eentje van Groningen naar Gibraltar gefietst (bijna 3.000 kilometer) om zijn stichting Special Child te promoten. Deze stichting, die is opgezet met nog twee medestudenten, heeft als doel om wereldwijd kinderen met een verstandelijke beperking aan het sporten te krijgen. Door al diverse keren de landelijke media te halen, heeft hij ondertussen ook Wijhe mooi op de kaart gezet. Jelle is tevens betrokken als voetbaltrainer bij het G team van Wijhe 92, het team voor mensen met een beperking.

Henny Schaapman

Henny Schaapman is een zeer, en dat is heel bescheiden uitgedrukt, creatieve kunstenares die ook fantastisch werkt met mensen met een beperking. Zij getuigt van een tomeloze inzet en promoot Gastvrij Wijhe zo op een geweldige manier. Ze exposeert ook regelmatig ver buiten Wijhe.

Bjørn Schothuis en Roland van Oene

Bjørn Schothuis en Roland van Oene hebben het lef gehad om ondanks Corona tóch het eerste Wijhese bier in de markt te zetten. Met hun bedrijf Chaosbieren.nl timmeren ze flink aan de weg. In Wijhe vliegt het bier de winkel/kroeg (Albert Heijn en de Slinger) uit en ook in de wijde omtrek wordt het goed verkocht. Zelfs zo goed, dat er opnieuw gebrouwen wordt. Naast de Triregnum (tripel) en de Morrigan (Irish Red), komt er binnenkort een Dubbel bij.

Martijn de Weerd

Martijn de Weerd traint vijf á zes keer per week voor de Strongman, al minstens vijf jaar. Hij is al sterkste man van Westland, Noord-Nederland, Giethoorn en Vlaanderen. Hij was aan het trainen voor de sterkste man van Nederland en voor België maar door de corona gaat dat allemaal niet door. Hij was er klaar voor. Ondertussen is hij gewoon door gegaan met trainen bij zichzelf in de garage. Hij gaat ook naar Engeland om daar de techniek te leren. Zijn wens is om te trainen op IJsland met Haftor.

Wie van deze vier met de eer gaat strijken, bepalen de inwoners van Wijhe. Zij kunnen tot 23 augustus stemmen op de kandidaat van hun voorkeur op de website www.diekdaegen.nl. De trofee wordt in het eerste weekend van september uitgereikt.

Wisseltrofee

De Kei van Wijhe is vorig jaar ingesteld en werd toen gewonnen door Xena Wimmenhoeve die gouden medailles won op het EK en WK rolstoelbasketbal. De prijs is een wisseltrofee, gemaakt door kunstenares Henny Schaapman in haar atelier aan de Stationsweg. De basis bestaat uit een stuk hout, omgetoverd tot NAP-paal die symboliseert dat een kei iemand is die boven het gemiddelde uitstijgt. Op het hout rust een steen met daarop een klein, bronzen vogeltje. Als de trofee een nieuwe eigenaar krijgt, ontvangt de voormalige winnaar een blijvende herinnering: een persoonlijk vogeltje op een kei.

Over Salland TV

x

Check Also

Film kijken met extra dobberbeleving bij Drijf-In Bioscoop in Hardenberg

Op zaterdag 27 juli kun je in de haven van Hardenberg dobberend ...