Oranje Fonds geeft 20.000 euro aan activiteiten in Deventer voor mensen met én zonder dementie

Een dementievriendelijk Deventer, waarin mensen met én zonder dementie samen actief meedoen. Dat is de insteek van FIER&. Het initiatief kan op steun rekenen van het Oranje Fonds. Zij doneren 20.000 euro, waarvan 5.000 euro van het Noaberschapsfonds van de provincie Overijssel.
‘Prachtig’, vindt projectleider Lia van Nimwegen de steun. ‘Het is fijn om te zien dat anderen de toegevoegde waarde van FIER& zien en waarderen. Bij FIER& staan mensen met dementie op gelijkwaardige voet met mensen zonder dementie. We zorgen voor meer begrip en sluiten aan bij bestaande organisaties en activiteiten. Wij kijken naar de talenten, interesses en mogelijkheden van mensen met dementie. Op basis van een wederzijdse klik en gedeelde interesses en hobby’s ontstaan er dan duo’s of kleine groepen van mensen met én zonder dementie. Die samen dingen doen die ze leuk vinden. Bijvoorbeeld samen wandelen, in de tuin werken of vrijwilligerswerk doen.’

FIER& is ontstaan vanuit de vraag van inwoners en is een initiatief van de Vrijwilligerscentrale, de gemeente Deventer, de sociale teams, Ludgerus, WZC Humanitas, Carinova, vrijwillige thuiszorg en Solis. Er is daarnaast een samenwerking met landelijke partijen zoals Alzheimer Nederland, DemenTalent en Samen Dementievriendelijk.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Over Salland TV

x

Check Also

Het overbrengen van je merkidentiteit naar de klant

In een wereld waarin consumenten steeds meer keuzemogelijkheden hebben, is het essentieel ...